Резервация За нас Контакти english

<< Назад

ПОЧИВКИ НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ - ФУЕРТЕВЕНТУРА и ЛАНЗАРОТЕ

о-в Фуертевентура, о-в Лансароте

Топ цена
Тръгване Връщане Транспорт Цена
02-04-2018 09-04-2018 Самолет 1760 лв.
02-04-2018 09-04-2018 Самолет 1872 лв.
02-04-2018 09-04-2018 Самолет 1862 лв.
02-04-2018 09-04-2018 Самолет 1657 лв.
02-04-2018 09-04-2018 Самолет 1617 лв.
Програма

- - - - - П Р О Г Р А М А за 02.- 09.април.2018
1 ден – 02 април.2018 г
Отпътуване летище София в 19:10ч - авиокомпания WIZZ Air. Пристигане в Барселона 21:15ч, трансфер и настаняване на хотел 3* в района около летището. Нощувка.
2 ден /03.04.2018г - вторник/Закуска "шведска маса". 10 ч.- трансфер до летището. 12:45ч.- полет за о-в Ланзароте. Пристигане на ЛАНЗАРОТЕ в 14:55ч.Трансфери до хотелите. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден /4.4.2018г-сряда Закуска. Свободно време за плаж и разходка в курорта. Вечеря. Нощувка.
4 ден /05.04.2018-четвъртък Закуска. Възможност за плаж или допълнителна екскурзия: ”ЮЖЕН тур на ЛАНЗАРОТЕ- чудесата и могъществото на природата с Националния парк Тиманфая". ВЕЧЕРЯ. Нощувка.
5 ден /6.4.2018- петък Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия„Северен тур на Ланзароте и наследство на прочутия творец Цезар Манрике". Вечеря. Нощувка.
6 ден /7.4.2018- събота Закуска. Автобусен трансфер до пристанището. Отпътуване с катамаран за остров Фуертевентура - пътуване около 25мин. Пристигане и трансфер до избраните хотели. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 ден /08.04.2018 - неделя / Закуска. Възможност за плаж или допълнителна автобусна екскурзия „Гран тур на остров Фуертевентура”. ВЕЧЕРЯ. Нощувка.
8 ден /09.4.2018 Закуска. Свободно време до 11ч. Трансфер до летище Фуертевентура. Отпътуване с авиокомпания "Вуелинг" за Барселона в 13:40ч, а след това с авиокомпания WIZZ Air. Пристигане в София 01:55ч на 10.4.2018
ЗАБЕЛЕЖКИ: - Възможно е промяна в дните на допълнителни екскурзии.
- Туроператорът не отговаря за промяна в часове на полети по маршрута
- Цветовете на флаговете за безопасност на къпане са: зелен - добри условия за къпане, жълт - повишено внимание, а червения цвят - къпането е забранено !!!

Хотелско настанява е и цени на човек настанен в двойна стая:

  • апарт х.SIROCO 3*/Panorama -х."Elba Lucie" 3*-Фуерте или х.Cotillo Beach 3* - 1617 лв.
  • апартх Mansion Nazaret 3*/Galeon Playa 3*-х."Elba Lucie" 3*-Фуерте или х.Cotillo Beach 3* - 1657 лв

Забележки: х-л "Sirоco" 3*настанява САМО възрастни над 18г.,
апартх-л Панорама е в най-големия курорт на остров Ланзароте- Пуерто дел Кармен.
Хотел "Cotillo Beach" на остров Фуертевентура предлага с доплащане и ALL INCLUSIVE.

 

  • в апартх-л "Lanzarote Playa/Mar" 4*- и х-л "Elba Carlota" 4*- Фуерте - 1862 лв
  • апартх-л "Vitalclass Lanzarote" 4*-и х-л"Playa Esmeralda"4*-Фуерте -  1872 лв.

Забележка: хотел"Lanzarote Mar" 4*-Ланзароте настанява САМО възрастни над 18г

 

  • "MORROMAR"3*-Ланзарот ALL INCL и х."ELBA LUCIE" 3* Фуерте- ALL INCL - 1760,00 лв.
  • апартх-л Morromar е в най-големия курорт на остров Ланзароте- Пуерто дел Кармен.

Пакетни ЦЕНИ РАННИ записвания 30.10.- 20.12.2017

 

 

 

Цената включва

- самолетни билети: София-Барселона-Ланзароте и Фуертевентура-Барселона- София с ВКЛЮЧЕНИ летищни и горивни такси, ЧЕКИРАН БАГАЖ възрастен: 20кг и 1 РЪЧЕН БАГАЖ 10кг, дете 3-12: 1 ръчен багаж 10кг;
- билет за испански катамаран пристанище Ланзароте-пристанище Фуертевентура;
- общо 7 нощувки: 1 нощувка+закуска в хотел 3* в Барселона +
+4 нощувки в хотел /предложените в програмата/ на Ланзароте+
+2 нощувки в х-л /предложени в програмата/ на Фуертевентура
- 6 полупансиона (закуски+вечери на „шведска маса”) в ресторантите на хотелите на о-в Фуертевентура+ на о-в Ланзароте и са със същите звезди като хотелите;
- трансфери летище Ланзароте-х-л-порт Ланзароте и порт Фуерте-хотел-летище Фуерте
- Български водач на групата за отиването, с който се провеждат и допълнителни екскурзии. Не гарантираме, че водачът на групата е настанен в хотели, изберани от Вас за престоя.
- изпращане на летище София от представител на туроператора.
- мед.застраховка за почивката с асистанс,покритие 5000€
Пакетната не включва:
- доплащане мед.застраховка туристи над 65г 7лв, над 70г 14лв
- допълнителните екскурзии.

Допълнителна информация

Начин на плащане:
депозит– 355 €/ 700 лв, доплащане–до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отказ от пътуване” - предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка„Отмяна на пътуване”по чл.80 ал.1 т.14 от Закона за туризма на стойност 2%-3,75% от стойността на пакета в зависимост продължителност пътуване, покриващо разходите за анулиране на пътуването, невъзможност пътуване или прекъсване по здравословни причини.
ВАЖНО: Ако плащането на допълнителните екскурзии ще се извършва в София, то записване с внасянето на сумата трябва да става най-късно 30 дни преди пътуване.
ВАЖНО: Всеки възрастен над 12г има право на 1 брой регистриран багаж, който не надвишава 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55 см Х 40 см Х 20 см, всяко дете 4-12г има право на 1 ръчен багаж до 10 кг .

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: A. Допълнителни екскурзии на остров ЛАНЗАРОТЕ -

1. „СЕВЕРЕН ТУР на остров ЛАНЗАРОТЕ” и прекрасните творения на Цезар Манрике – неповторима хармония на човека и природата – целодневна екскурзия с автобус
Посещенията започват със селището TEGUISE – старата столица на острова. Може да се види неговата историческа част. Ако групата в автобуса бъде изцяло наша, то ще отидем до крепостта Castillo de Guanapay, построена от генуезкия мореплавател Ланзарото Марсело, чието име носи острова. Стилната крепост защитавала столицата Тегизе.
Продължава се през HARIA и прекрасната долина „1000-те палми”- Valle de las mil Palmeras. В Хариа се намира и една от 2-те невероятни къщи на Цезар Манрике. Следващата част от екскурзията е посещение на прочутата пещера Cueva de los Verdes, част от вулканичен тунел с дължина 7км, получен от ерупцията на най-големия вулкан на острова– Ла Корона. В пещерата, както и в концертната зала има 50 мин. разглеждане с екскурзовод. Посещава се и другата уникална пещера “Los Jameos del Agua”, която прочутият творец Цезар Манрике е преобразил много оригинално. Голяма част от нея е във вулканични кухини, претворени в „червена зала”, „залата в бяло”. Ще видите езеро с малки бели рачета, барчета и места за танцуване, а целият горен етаж е музей на вулканологията. При завръщането се посещава прекрасната „Jardin de Cactus”- градината на кактусите, създадена също от Цезар Манрике като се преминава през селище Gautiza по панорамен път. В екскурзията има включен и обяд. В хотела се пристига след 15:30 ч
Цената включва: входни билети за 3 посещавани обекти - пещерите „Los Jameos del Agua”,„Los Verdes” и „Jardin de Cactus”,обяд,транспорт-автобус, водач на български.
ПРЕПОРЪЧАНА екскурзия - включва и билети за 3 туристически обекта + обяд!
Препоръчваме: удобни обувки и фотоапарат.
Цени при записване в София: възрастен –70€, дете 4-12г –38€.
При записване на място: възрастен–80€, дете 4-12г –45€.

2. ЮЖЕН ТУР на ЛАНЗАРОТЕ - чудесата и могъществото на природата.
Отпътува се с автобус за Народния парк ТИМАНФАЯ, поразителната вулканична част на острова. Следва разходка с автобус /на парка/ между невероятните му кратери и вулканични хълмове /½ час/, възможност да видите панорамния ресторант „Ел Дябло”-едно от най-известните творения на прочутия Цезар Манрике. Тук направо на огъня между вулканичните цепнатини в скалите се приготвя барбекю за посетители. Ще видите и една от най-впечатляващите температурни аномалии: екскурзоводът изсипва кофа вода и след 20-30 секунди тя изскача на повърхността под формата на доста висок воден гейзер.
След това за желаещите, има възможност да направят 20-минутен тур на камили до близкия вулканичен хълм /билетът не е включен в цената/. Отпътува се към най-красивото селище на Ланзароте- Яза, където в местния ресторант ще бъде вашия обяд и ще имате възможност да се разходите сред красиви цветя и бели къщи със зелени прозорци.
Последна част от екскурзията е при прочутия „Ел Голфо”-изгаснал вулкан с формата на полумесец и езерце със менящ се зелен цвят. Ако имате щастие, може да си тръгнете и с полускъпоценен зелен камък „оливин”, един от символите на острова, който все още може да се намери сред природата. При часова възможност ще спрете 1час и в столицата на острова- град АРЕСИФЕ, където да има възможност да разгледате крепостта Сан Хосе /там под ръководството на Цезар Манрике е създаден Музей за модерно изкуство/вкл.творби на Миро/ или пък се разходите. Връщането в хотелите е след 16:30ч.
Цената включва: входен билет за Народния парк Тиманфая за 1/2 –часова автобусна обиколка, обяд, транспорт, бълг.водач
Препоръчваме: удобни плътни обувки и фотоапарат.
- - - - ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ ! - - - -
Цени при записване в София: възрастен– 67€, дете 4-12г– 40€.
При записване на място: възрастен–79€., дете 4-12г–45€.

3. JAMEOS COPA – програма с фолклорна музика 30-мин. концерт на тимпле – това е типична китара с 5 струни в пещерата Los Jameos del Agua
Във вечерните часове се тръгва от хотела на север към пещерата, едно от най-известните творения на Цезар Манрике. Пещерата е част от 7км вулканичен тунел. Ще видите частта му, наречена Атлантида, която продължава под морската повърхност и завършва в океана.
Има няколко бара и зали за танци.
Los Jameos del Agua всъщност са 2 вулканични кухини с отворена горна част. Около Вас е езеро с морска вода и малки бели рачета, които са изцяло слепи. Ще Ви разкажат и много интересни факти за възникване на Канарските острови. Нощното посещение на Los Jameos del Agua е по-атрактивно от посещението през деня, наистина неповторимо преживяване. През цялото време има съпровод на приятна музика.
Цената включва: транспорт, входен билет за фолклорното представление.
Препоръчваме: удобни обувки и официално облекло (не е позволено къси панталони !)
- - - - ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ !- - - -
Цени записване в София: Възрастен–43€, дете 4-12г– 25€
Няма възможност записване на място.

В - на остров ФУЕРТЕВЕНТУРА
4. „Гран тур на остров ФУЕРТЕВЕНТУРА”-целодневна, автобус

От хотела се отпътува за Бетанкурия- до 1834г столица на острова. Носи името на норманския благородник, който 15в завоювал острова в полза на испанците и построил в него своята красива резиденция. Там има също запазени къщи стил „нормандска готика”/15в. Посещава се църквата, музея на изкуствата„Sarco a la Casa de Santa Maria”, прожекции на познавателен филм за Фуерте. Пътуването продължава към едно от най-красивите селца на острова-Pajara. Цялото селце е в африкански стил и ще Ви изненада с необичайна зеленина. При посещение на църквичката ”Iglesia de Nuestra Senora de Regla”/17в обърнете внимание на входната врата, направена от местен „Majoreno”, в стила на ацтекските паметници на Мексико.
Другата част на екскурзията, в която е и обяда е в източната част на острова с плаж Jandia и невероятната гледка към Sotavento. На връщане в северната част на острова последна спирка е Lajares. Там се посещават вятърните мелници, като Ви разказват и за производството на типичното Gofio. Какво е gofio? ...може би ще Ви бъде интересно да научите на място. Екскурзията завършва около 18ч пред хотела.
Цената включва: транспорт с автобус, обяд.
Препоръчваме: удобни обувки, кърпа за глава.
Цени при записване в София: възрастен– 58 €, дете 2-12г– 35 €
При записване на място: възрастен – 66 € , дете 2-12г – 40. €

ОБЩА ЗАБЕЛЕЖКА за всички екскурзии !!!: ако групата за някоя допълнителна екскурзия е под 12 туристи, то ще се провежда съвместно с други групи на английски/ немски/ испански език и няма да има български екскурзовод.

 ИНТЕРЕСНИ ПОДРОБНОСТИ за КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ:
- от древността и до днес много историци приемат тези острови като остатък от потъналата Атлантида (според Платон богатата и щастлива Атлантида се намирала в Атлантическия океан, за запад от Гибралтар и била разрушена от приливни вълни след ужасяващо земетресение).
- 11 века преди Христа остров ЛАНЗАРОТЕ бил 1-ят заселен Канарски остров, а първи запазени сведения за него са от древноримския философ Плиний.
- остров Фувертевентура е най-дългият, 2-я по големина на Канарите и се намира на по-малко от 100км от Сахара и африканското крайбрежие. Столица на острова от 1860г е Puerto del Rosario (пристанището със розите).
- първите жители на Канарските острови се наричали “гуанчи”. Били високи, със светла кожа, най-често със сини очи и светлокоси. Загадка е как 2 век пр.н.е. “гуанчите” са се появили на Канарите, тъй като няма доказателство, че имали лодки и са плавали. И в съвременния език има някои думи от “гуанчите”: tamadaba, timanfaya, Teide, а Tytheroygata е древно име на остров Ланзароте на езика на гуанчите.
- и до днес се е запазил древния специфичен и неповторим език на гуанчите – “el siblo”, който се състои от произнасяне на думи чрез свирене с уста или уста+пръсти и много силни звуци. Така хората си предавали информация между различните склонове на планината, защото ехото я разнасяло на големи разстояния. За да се запазят древните канарски традиции, днес този език се учи в училищата и повечето младежи го разбират, но по-скоро възрастните умеят да го изпълняват.
- Първи европейски завоевател на част от Канарските острови бил генуезкият мореплавател Lanzarotto Marcello, чието име носи днес остров Ланзароте. След него на островите бил нормандският барон Хуан до Бетанкурт, който ги завоювал в полза на испанския крал. Голямата морска битка между испанци и португалци завършила с подписване на договор (alcacovas) в полза на испанците /1479г/. Резултатът бил масово избиване на гуанчите.
- част от голямото вълшебство на остров Ланзароте – Националният парк Тиманфая е възникнал след голямата вулканична дейност между 1730 и 1736г, а предвестник на бурния развой на туризма на острова е откриване /1967г/ на първите 2 хотела в крайбрежната област Пуерто Кармен.
- вулканичния тунел на Ланзароте, в който се намира пещерата Jameos del Aqua, дълъг 7 км е най-дългият вулканичен тунел в света. Тук е едно от най-прекрасните творения на Цесар Манрике- неповторима хармония между човека и природата.
- най-известен и уважаван творец на Канарските острови,наричан понякога “наследник на Гауди” е Цезар Манрике (1919-1992г). На остров Ланзароте няма впечатляваща сграда, която да не е дело на неговия ум. Винаги се борил развитието на туризма да бъде в хармония с уникалната природа на островите.
- „2те половини на остров Фуертевентура–една от друга по-краси
ви”. Разделението е там, където островът е с ширина само 5км. То е от далечното минало, когато съществували две кралства: Maxorata и Jandia. На планинския полуостров Jandia /на юг/ има неповторими прекрасни дълги 25км „златни”плажове. По-голямата част от острова е другата област Maxorata, която е обширна низина с очарователните „бели плажове карибски тип” на изток – Коралейо и рязко издигащи се тъмни скали.
- на остров ФУЕРТЕВЕНТУРА се намират най-големите и многобройни плантации на кралицата на лечебните растения и хилядолетната женска красота - АЛОЕ-ВЕРА. Тук се култивират над 1 млн растения и се оставят наистина да пораснат 4 години.
- най-популярните риби на Канарските острови са: gallo, rape, sirvia, salmonetes, merluza, а изключително традиционен за Канарските острови е пикантния сос “mojo”. На основата на различни кoрени, подправки, шафрен и лютиви чушлета се произвежда „mojo rojo (червен, пикантен) и “mojo verde (зелен)”.
- най-популярно цвете–„символ на Макронезия, част от която са Канарските острови се нарича стрелиция. То е известно и под името "райска птица" заради необичайно яркото си съцветие, напомнящо глава на фантастична птица.
- любими спортове за практикуване на остров Фуертевентура: surf, windsurf, kiteboarding, океански риболов на големи риби, подводно плуване, голф.

. Неустойки при отказ от пътуване /независимо от причините/:

• до 121 дни преди датата на заминаване – без неустойка;
• от 120 дни до 75 дни преди датата на заминаване - 120 лв
• от 74 дни до 61 дни преди датата на заминаване - 380 лв
• от 60 до 36 дни – 810 лв;
• от 35 дни до деня на пътуване–100%.

Рх