Резервация За нас Контакти english

Мианмар

16 дни/ 13 нощувки в хотели + 1 - на борда на делукс кораб в залива Халонг/
13 закуски, 1 обяд, 6 вечери

5987
лв.
<< Назад

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

Токио, Камакура, Нико, Такаяма, Ширакава – го, Киото, Нара, Осака

Топ цена
Тръгване Връщане Транспорт Цена
31-03-2019 10-04-2019 Самолет 6450 лв.
Програма

Ден 1 - 31.03.2019 / София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището. 

 

Ден 2 – 01 .04.2019 / Истанбул - Токио

Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка. 

 

Ден 3 - 02.04.2019 / Токио Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)

Закуска.  Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената). 

Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. 

Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. 

В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура. 

Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената). 

Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...

Връщане в Токио. Нощувка.

 

Ден 4 - 03.04.2019 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). 

Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г. 

Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. 

Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане).

Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. 

Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

 

ДЕН 5 – 04.04.2019 – Токио – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,40ч)

 (Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма). 

 

Закуска. 

Днес до обяд ще направим полудневен тур на старата част на Токио (включен в цената) преди да заминем с влак до Такаяма. 

Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. 

Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.

По пътя към гарата на Токио ще минем покрай най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града. 

 

Отпътуване от гарата на Токио за Такаяма с прехвърляне в Нагоя. Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак. 

Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед. 

Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената)

Настаняване и нощувка в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami)  Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* или подобен. 

 

 

ДЕН 6 – 05.04.2019  Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)

Закуска. 

Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар (включено в цената)и свободно време за пазаруване и разходка по една от най-старите улици в града Kamisannomachi. 

Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената) и продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типичното японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go, което ще посетим. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. 

Трансфер с автобус до Киото (около 4ч). 

Пристигане и настаняване в хотел Gimmond Kyoto 3* или подобен  в Киото.  Нощувка. 

 

ДЕН 7 – 06.04.2019  Киото – Осака (57км, около 0,50ч трансфер)

Закуска. 

Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената). 

Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. 

Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка. 

Ще вземем участие в чаена церемония в Киото. 

Свободно време за обяд (не е включен в цената). 

Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. 

Трансфер до Осака. Настаняване в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка.  

 

ДЕН 8 – 07.04.2019  Осака - Нара - Осака (30 км, около 0,40ч трансфер)

Закуска. 

Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената). 

Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. 

Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. 

Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. 

Около обяд се придвижваме към Осака. 

Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената).

Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. 

Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. 

Връщане в хотела и свободно време. Нощувка. 

 

ДЕН 9 – 08.04.2019 Осака – Токио (около 500км, около 2,30ч)

(Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч.). 

 

Закуска. 

Свободно време в Осака преди отпътуване за Токио с Влака Стрела Nozomi. 

Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. 

Отпътуване за Токио с Влака стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.

 

ДЕН 10 – 09.04.2019 Токио – Истанбул

Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището за полет до Истанбул в 21:25ч. 

Ще имате възможност да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини -  Harajuku, да се качите на кулата Tokyo tower, за да погледнете града от нейните 333м, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.  

 

ДЕН 11 – 10.04.2019 Истанбул – София 

Кацане в 03:35ч в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45ч и кацане в България в 09:05ч. 

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 40 кг на авиокомпания Turkish airlines;

Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;

4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);

1 нощувка в риокан Такаяма в Okuhida Garden Hotel Yakedake 3*(или подобен);

1 нощувки в Киото в хотел Gimmond Kyoto 3* (или подобен);

2 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);

8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;

2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);

1 вечеря в хотела в Такаяма (японска кухня);

Участие в чаена церемония в Киото;

Панорамна полудневна обиколка на Токио;

Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;

Целодневна екскурзия до Нико с автобус;

Посещение на сутрешния пазар на Такаяма (с включен обяд);

Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус;

Целодневна обиколка на Киото;

Полудневна екскурзия до Нара с автобус;

Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);

Билет за влака стрела от  Одавара до Нагоя (линия Nozomi);

Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Hida);

Билет за влака стрела от  Осака до Токио (линия Nozomi);

Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;

Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;

Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека;


Цената не включва

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

Лични разходи и напитки по време на храненията;


Допълнителна информация

ПИК СЕЗОНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ!

ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ!

ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В 8 ГРАДА, БЕЗ ДОПЛАЩАНИЯ!

ПЪТУВАНЕ С ВЛАКА СТРЕЛА!

УЧАСТИЕ В ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ!


Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: 
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка; 
от 59 дни до 31 дни-депозита;
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Разписание на полетите: 
31.03 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
01.04 ИСТАНБУЛ 01:40 ТОКИО 19:10
09.04 ТОКИО 21:25 ИСТАНБУЛ 03:35 + 1 (кацане на 10.04)
10.04 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05


Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; 
между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет; 
между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 31.01.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.


Важна информация:
Цената е валидна при група от минимум 18 туриста.
Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.  
Доплащането става в срок до: 15.02.2019г. 
Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева. 
Плащането се извършва в брой или по банков път.
Цените са изготвени при курс 100¥=0,76 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1892113150000644335  на ЗАД „Армеец”.

Пакет с включени летищни такси

Човек в двойна стая

Единично настаняване

Трети възрастен в двойна стая

Ранни записвания до 15.12.2018

3298 евро/

6450 лв

3619 евро/

7078лв

3298 евро/

6450 лв

Стандартна цена след 16.12.2018

3448 евро/

6744 лв

3769 евро/

7371 лв

3448 евро/

6744 лв