Резервация За нас Контакти english

Мианмар

16 дни/ 13 нощувки в хотели + 1 - на борда на делукс кораб в залива Халонг/
13 закуски, 1 обяд, 6 вечери

5987
лв.
<< Назад

ТРЕТИ МАРТ В БЕЛГРАД

Белград-Ниш-Топола

Топ цена
Тръгване Връщане Транспорт Цена
02-03-2019 04-03-2019 Автобус 239 лв.
Програма

1 ден – София – Топола - Белград

Отпътуване от София в 08.00 ч. от пл. Ал. Невски по маршрут: София - Калотина – Топола - Белград. Попътно разглеждане на Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 литра вино. По желание и срещу допълнително заплащане – дегустация на местни марки вина. Продължаване за Белград - столицата на Сърбия. Настаняване в хотел 3***. Вечеря. Нощувка. 

2 ден – Белград

Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Белград - Скупщината, площад Теразие, Националното събрание (Скупщината), площада на Републиката, Студентски площад, Варуш капия, Нови Белград, Топчидерско бърдо, площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица, Катедралният храм Св. Сава. Свободно време в центъра на града и разходка по главната пешеходна търговска улица Кнеза Михайлова, достигаща до крепостта Калемегдан. По желание и срещу допълнително доплащане разходка с корабче с включена напитка, кафе и сладки. Празнична вечеря с жива музика и включена напитка за „добре дошли“. Нощувка. 

3 ден – Белград - София

Закуска. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва

транспорт с автобус,  2 нощувки със закуски в хотел SRBIJA 3*** - (http://hotelsrbija.com/sr/), 1 обикновена вечеря, 1 празнична вечеря с жива музика и включена напитка за „добре дошли“, водач от агенцията, туристическа програма в Топола, панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Белград, медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс“, градска такса в хотела в Белград.


Цената не включва

входните музейни такси (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация на местни марки вина - 7 EUR), разходка с корабче на р. Дунав с включена напитка, кафе, сладки и трансфер от/до хотела – ~14 EUR, за дете до 12 г. – ~10 EUR.

 

Доплащане за: единична стая - 35 лв.

 

Намаление за: 

  3-ти възрастен - 15 лв.

  дете от 02-6.99 г. на допълнително легло с 2-ма възрастни – 75 лв., без ползване на доп. легло – 120 лв.


Допълнителна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена при приемане на офертата, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

 

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN) 

Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус